Hae tästä blogista

keskiviikko 25. elokuuta 2010

Left right, left! Wrong right, whong...

Armeija-vaikutteiset vaatteet ja kasikytluvun denimfarkku ovat nyt nähtävästi taas cool. Army-vaatteet tiettyjen rajojen sisällä sopivat omaan tyyliini, mutta siniselle denimfarkulle 80-lukulaisissa vaatteissa en ole vielä lämmennyt. Lueskelin H&M:n uusinta lehteä (yllätyin positiivisesti!) ja totesin että nyt ois kasikyt-ysikyt -luvut kuuminta hottia. Kröhm, sanotaanko että ennakkoluulot oli korkeella, mutta Henkan ja Maukan lehdestä bongasin muutaman jutun, joka teijän tarttee nähdä! Nää on in!

Olivia Palermo armeijatakissa kaverinaan söpsö Chifonet-koira. Takin kaverina Hermès Birkin.

Lemppareita toinen ja kolmas vasemmalta, sekä viimeisen asun jakkutakki. Kiva detaili myös tuo, että ekan takin nahkarotsi-lookia on pehmennetty Chanel-tyylisillä tikkauksilla.
Tässä nyt jotain ihan oikeasti ajatonta ja sellaista, mitä kuvaa parhaiten sana chic. Ja tuo väri sopii tuohon paremmin kuin hyvin. 


Tämä kuva ei ollut H&M:n lehdessä, vaan se vaan sopii aiheeseen. Chaneli lasit, Chloé:n laukku ja Burberryn takkitrenssi ja puhutaan taas ajattomasta chicistä.

Alexa Cheung näyttää mallia tyylikkäästi mielikuvituksellisesta kokonaisuudesta. Siis haalari + trenssi, miten sen edes voi saada näyttämään hyvältä? No Alexa on ammattilainen Ü

Ja sitten: (Meille neuvottiin koulussa, että koskaan ei saa aloittaa virkettä ''ja sitten''. Joten aloitetaanpa niin.)

No niin. Sellaista tyyli-asiaa, että: minusta muoti ja trendi ovat kaksi eri asiaa. Ne kuitenkin rinnastetaan melkeinpä aina yhteen ellei sitten väitetä että ne ovat sama asia.

Mun mielestä muoti, siis couture, on jotain pysyvää, ajatonta ja eleganttia. Se on sellaista itsevarmuutta ja sitä kautta kauneutta. Suurin esikuva mielestäni tähän olisi Chanel, joka vapautti naiset pukeutumaan oman päänsä mukaan, ei miesten mukaan.
Gabrielle ''Coco'' Chanel

Twiggy muodin syleilyssä.
No sitten trendi. Miksi meillä on trendit? Mihin niitä tarvitaan, jos kaikki ovat jo tyytyväisiä ja itsevarmoja? Haa, tarvitsemme markkinoita! Markkioitsijoita ei kiinnosta millaisia vaatteet ovat, kunhan kauppa käy. Raha saadaan virtaamaan lanseeraamalla neljästi vuodessa uudet must-havet ja räpsimällä kuvia julkkiksista. (Ei sillä, ettenkö niitä kuvia itsekin seuraisi...) Kritiikkini trendejä kohtaan on, että onko se itsenäistä päättämistä, että ostaa jonkun trendijutun vain siksi että se on trendikäs? Älkää ymmärtäkö väärin, en minä trendejä vastaan ole! Mikäs sen rakkampaa kuin vanhat valokuva-albumit niiltä ajoilta, kun vihreät trumpettilahkeet olivat kuuminta hottia. Ja trendithän voi viedä ihan taiteen tasolle (aivan sinne, missä muoti jo liputtaa):

Lady Gaga näyttää mallia.
Olkatoppaukset - in

Paljetit, kuten myös, -in
Tässä vasta nykytaidetta, esiintymisasu peilin sirpaleista!
Hän on Gaga-aurinkokunnan päätähti...
... matkii sujuvasti barbia...
--- ja vie käsitteen mekko aivan uuteen ulottuvuuteen. Mikä mimmi!
= Sekä muoti että trendi hipovat kumpikin tavallansa taidetta, mutta siinä sitten kaikki mikä niillä on yhteistä. Okei okei, niitä löytyy myös sattumalta samoista lehdistä... Ü
Iloista viikkoa (sekavasta tekstistä huolimatta)!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti