Hae tästä blogista

tiistai 16. marraskuuta 2010

Stailaajana

Suunnittelin äitini äidille tuleviin joulunajan juhliin asun. Suunnitellessani mietin, että asun on oltava mukava, että sitä on mukava pitää päällä. Kuitenkin sen pitäisi olla tyylikäs ja juhlava, ja edullinen kantajansa päällä. Päädyin melko klassiseen Chanel-vaikutteiseen asukokonaisuuteen, johon toin väriä syvänvioletilla laskostopilla. Asun jakku löytyi omasta kaapista, ja se lähtee lainaan. (Onpa ihanaa kun saa omia tekeleitään käyttöön!) Puvunhousut ja vyö, samaten kuvan mukaiset korkokengät löytyvät jo valmiiksi mummuni vaatekaapista. Topin tein vanhasta kankaasta, josta koko idea oikeastaan lähtikin. Siitä tuli vähän vähemmän mielikuvituksellinen kuin olin alkujaan tarkoittanut, mutta tilkku oli kuitenkin sen verran pieni että kovin reilulla kädellä en voinut laskoksia taitella. Kaulurin tein krimiturkin näköisestä karvakankaasta, jossa on puolet villaa ja puolet mohairia. Kiinnitys on neppareilla, mutta halutessaanhan siihen voi vielä lisätä rintarossin koristukseksi, jos asu tuntuu liian askeettiselta juhliin. Yleisilme pysyy naisellina vyötäröä korostavien vaatteiden ansioista, mikä sopiikin hyvin sirolle käyttäjälle.


 

6 kommenttia:

  1. toi sun harmaa jakku on aivan ihana ja ihana lukee tätä sun blogiass ! :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos kiitos, onpa ihanaa saada tällaista palautetta!

    :)

    VastaaPoista
  3. tuo harmaa jakku on ihana! Löytyykö siihen ohjetta täältä sun blogista. Ihana blogi muutenkin :)

    VastaaPoista
  4. Kiitoksia!

    Jakun ohjetta en laittanut tänne blogiin, sillä työvaiheita jakussa tuntui olevan niin tuhannenmiljoonaa, että olisi tullut liika pitkä postaus :). Kaavat ja ohje on Suuren Käsityölehden kevätnumerossa muutama vuosi taaksepäin, valitettavasti en muista tarkemmin. Aiheena oli klassinen tyyli, Coco Chanelin ja Audrey Hepburnin tähdittämänä. Mallijakku oli sinapinkeltainen ja siinä oli edessä rusettinauhat.

    Kuitenkin jos jakkua olet ompelemassa, niin tässä tällainen suurpiirteinen järjestys, jolla ompelu on mielestäni helpointa:

    1. Olkasaumat
    2. Hihojen hartia-kainalo -saumat (ne kaarevat)
    3. Hihojen pitkät sivut ja taka-ja etukappaleiden yhdistys samalla kertaa

    - Välissä aina huolittelut yms. Vuori kootaan samalla tavalla, ja kangas leikataan samoilla kaavoilla, samoilla saumavaroilla.

    Toivottavasti tästä oli jotain apua :)

    VastaaPoista